Hogy milyen érzés a másnapi macskajaj alkohol nélküli átélése? Játssz hajnal ötig netes logikait, s majd megtudod! Kábé, mint altatásból ébredni műtét után. A göndörhajú kipróbálta, és tényleg hat! Nem mintha mazoista lenne, csak néha lüke. De ez már jó pár éve volt, azóta felnőtt, megkomolyodott, a társadalom fontos és felelősségteljes tagjává vált.

Befizeti az adót, szája elé teszi a kezét, ha köhög, és nem veszekszik abc-ben pénztárossal a kasszánál, és otthon Manóval sem, ha a Kisasszony válogat. Szóval irtó jó dolog ez a szabályok keretezte világ, de néha hiányzik belőle valami. És ha egy ilyen valami szembejön, azt nem szabad

hagyni szabadon továbbkószálni, csak úgy elengedni. Azzal élni kell! Így került a nő útjába nemrég a tetris is. Manó legnagyobb bánatára. Mert mióta ez a játékőrület felütötte a fejét az Antennafarkú békés otthonában, azóta erősen gondolkodik azon, hogy kihív egy orvost, hogy szétválassza a magassarskúst és laptopját, mert azok úgy összenőttek, mint a sziámi ikrek. De lehet, hogy villanyszerelőért kiált, vágjon már el itt-ott néhány vezetéket a falban, mert ha nincs áram, nem lehet pötyögni sem, és akkor a párizsit dugdosó észhez tér. Néha, másodpercekre megsajnálja ugyan a kétlábút, és szívesen adna neki egerészésből órákat, hogy megtudja, mi fán terem a türelem, a bölcsesség és a koncentráció, de aztán gondol egyet és inkább elvonul nagy méltósággal és puha tappancsokkal az asztalt egy hete beborító és így a világ legkiválóbb bunkerét megalkotó terítő biztos fedezékébe. Ugyanis jobb, ha ilyenkor senki nem zavarja a színes, potyogó alakzatokat pakolgató, rendezgető, tologató, rángató, és adrenalinját egyre inkább feljebb pumpáló nőt, aki szépen, de biztosan kidől a halandók sorából hajnalra. Olyankor aztán eljön a Gombszemű ideje, és a szelíden tentézni vágyó gabonaevőre veti magát a kanapé támlájáról. Egyszer, még egyszer, ötször, ezerszer. Hasára, lábára, fejére, hátára, akárhova. Ez örömmel tölti el a kis Predátort – mért csinálná különben? -, és lassan ő is kifárad a sok huppanástól.

Reggelre, amikor az ártatlan – szmogos város kezd ébredezni, Angyalföld eldugott szegletében Manó és gazdája KO kiütve fekszenek, nem is sejtve, hogy ez az igazi Game over.

 

Szerző: Vanilka  2009.12.28. 00:22 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vanilka.blog.hu/api/trackback/id/tr101627411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása