Pedig még nem rügyeznek a fák, nem csiripelnek a madarak és kellemes, lágy áprilisi szellő sem simogatja a nő arcát, ha utcára lép. A tavasznak híre sincs, nemhogy a vérpezsdítő érzés-kavalkádnak, amit ez a gyönyörű évszak elhoz minden évben a természet ébredésekor. Semmi ilyesmiről szó nincs, kint nagyon is mínusz van, az ember orrára jégcsap nő, s még csak hazudni sem kell hozzá. És ez még így lesz két hónapig, punktum, mégis van, aki azt mondja erre, hogy Fityiszt! Na, ugyan ki ez a Kisasszony? Na kicsoda? Hát persze, hogy a Gombszemű.
A Radarfülűnél ugyanis beütött a ménkű. Neki nem számít, hogy a nyitott ajtó magas gázszámlát eredményez. Neki aztán teljesen mindegy, hogy a párizsit dugdosó a lakásban is kénytelen sapkában és nagykabátban tenni-venni, olyan északias a klíma otthonukban. (Talán meg kéne hirdetni, hogy kalandtúrát kedvelőknek egy éjszaka reális áron elérhető egy eszkimó bunkerben, a tizenharmadik kerületben. Házhoz jön a déli sark. Vagy az északi, tetszés szerint.) Manó ugyanis nyekereg. Ja, kérem szépen, de előtte odacsücsül az ajtó elé, és ott kezdi el azt az egetverően könyörgő-zsaroló-idegesítő-engedjmárki nyavicskolást, amit egy normális macsek háromhavi szobafogság után kezd csak el. És még bele is ásít időnként, kifejezendő, hogy sok szövegnek se vége, se hossza, a kétlábú dobjon el mindent és nyissa ki az ajtót. Azonnal! Mert Neki sürgős dolga támadt odakint. Neki ügyeket kell intézni a körfolyosón, a hátsó lépcsőházban, és egy emelettel feljebb (nagyjából ez az a terület, amit ismer a külvilágból). És ezek az ügyek öt percenként kiszólítják. Mert miután kikönyörögte magát, olyan gyorsan besipircol, hogy azt képtelenség észrevenni. A gabonaevő persze már megérzi, hogy kint is, bent is, de leginkább bent leledzik, ezért aztán megkönnyebbülten becsukja a bejáratit, hogy akkor a fűtés is rendben lesz. Erre az Antennafarkú két másodperc és újra az ajtóban ül, s előadja az előző színdarabot. Ezzel az ajtónyitó-csukó dologgal aztán jól elszórakoznak, mígnem eljön a szundi ideje és a kis Predátor tentézni megy kedvesen.
A nő pedig csak később eszmél rá, hogy mi volt ez a szégyenlős rohangászás: Manó szerelmes!

Szerző: Vanilka  2010.01.10. 21:33 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vanilka.blog.hu/api/trackback/id/tr581662328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása