Ezért sem lett színésznő a rövidszoknyás. Mert nem tusolna a színpadon anyaszült meztelen, kéznyújtásnyira a nagyérdeműtől. A mozivásznas pucérkodás sem lehet egyszerű – mert ugye ott a rendező, az operatőr és még egy csomó férfi, aki nézi a ledér öltözetűeket és direkt eljátszatják velük ugyanazt a jelenetet vagy százszor, csakhogy minél tovább láthassák Cameron Diaz melleit, vagy Julia Roberts combjait. De színházban, az mégiscsak más. Ott a közönség soraiban ül a szomszéd néni, a sarki pékárus, meg a Géza még középiskolából, és premier plánban bámulják a popsidat. Jobb esetben azt.
A rendező modern koncepciót álmodott meg, és nagyon trendi akart lenni a kisdolgát a világot jelentő deszkákon végző Csányi Sándorral is, de a gabonaevő nem bánta, hogy mindezt csak hátulról láthatta. Mint ahogy az elkezdett szex-jelenet is csak addig tartott, amíg feltárult a Kontroll főszereplőjének felsőteste, ami mi tagadás, tulajdonosa előnyére változott. A törünk-zúzunk jelenet pedig azért volt vicces a magassarkús számára, mert nagyon vigyázva minden másra, kizárólag csak a funér lemezből készült falakat verte szét a feldühödött hős, ami ugyebár viszonylag olcsón pótolható/javítható a következő előadásra. Akkor most mégsem vagyunk olyan bevállalósak?
A két felvonás gyorsan lement, legalább nem ült a darab egy percig sem, de a végén csalódás volt a párizsit dugdosónak a morcos arcú szereplőgárda hajlongása, és el is ment a kedve a tapsikolástól. Mert őt nem érdekli, hogy itt kérem szépen egy dráma zajlott és emberek haltak meg, meg hogy a színészek azért szigorú tekintetűek, mert beleélték magukat a szerepükbe és nem jönnek ki abból csak úgy, hipp-hopp hirtelen. Ő azt várja, hogy igenis mosolyogjanak, ha tapsolják őket, váltsanak ezerrel, azért színészek.
Szóval csak Manó a megmondhatója, ki volt a Radnótiban Boldogtalan: a Füst Milán megírta karakterek, vagy a göndörhajú, aki kicsit csalódott volt, mert ha színházba megy ott színházi alakítást vár, ha meg moziba, ott filmvászonra illőt, és sajnos itt ennek részben a fordítottját kapta.

Szerző: Vanilka  2010.02.19. 01:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vanilka.blog.hu/api/trackback/id/tr951772169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása